mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Večno mlada koža – maska za regeneraciju kože

Večno mlada koža – maska za regeneraciju kože

Sve predstavnice lepšeg pola maštaju o tome da budu večno mlade i lepe.

Kozmetičari im stalno nude nove recepte za očuvanje spoljašnje privlačnosti.
Oduvek je tako i bilo. Čovečanstvo još nije umelo ni hleb da peče, ali je već koristilo različite načine i sredstva za ulepšavanje lica, kose i tela.

Postoji mnogo načina da ostanete lepi i zdravi. Potrebno je samo naći malo vremena i uložiti malo truda.

Ugoditi sebi je moguće i bez posete kozmetičkim salonima.
Puno je recepata koje možemo sami pripremiti; vrlo su jednostavni, a njihovo dejstvo je veoma efikasno i brzo daje vidljive rezultate.

Evo jednog predloga za pripremu regenerišuće maske koju posebnom i delotvornom čine Botanikus etarska ulja.

Da biste pripremili masku koja podmlađuje (regeneriše), potrebno je da se ispeku zrele dunje, zatim se od njih napravi pire, doda malo meda, čajna kašičica baznih ulja i 2-3 kapi etarskog ulja. Smesu nežno naneti na vrat i mirno ležati 20-ak minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

Regenerišuća biljna ulja koja su pogodna za ovaj tretman su koncentrati plave serije Botanikus ulja. Ona su bogata zasićenim masnim kiselinama i obezbeđujupotpunu hidrataciju kože.

Dodatno je korisno kombinovati ih sa zelenom serijom Botanikus ulja koja su bogata polunezasićenim masnim omega 3 kiselinama.

Za stariju kožu naročito su pogodna etarska ulja iz lista nerolija, sandalovine, Gurinskoga balzama kore smreke, miro ili seme lajmske šargarepe.

Pri izboru etarskih ulja za masku potrebno je osloniti se na lični osećaj – miris izabranog proizvoda treba da izazove pozitivne emocije.

Возврат к списку