mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Vreme je za odlaganje zimske obuće - zadržite svežinu toplih čizama i cipela

Vreme je za odlaganje zimske obuće - zadržite svežinu toplih čizama i cipela

Kada dođe jedno godišnje doba, vreme je za preuređivanje ormara i cipelarnika, jer po nekom pravilu ne može sva odeća i obuća biti na dohvat ruke u bilo koje doba godine.

Tople prolećne dane volimo i zbog lagane, šarene i udobne obuće koju nosimo. Tokom zime jedva čekamo da iz kutija i kesa izvučemo patike, baletanke i cipele i krenemo u duge šetnje.

Međutim, na vreme mislite i o zimskoj obući, jer će hladni dani ponovo doći i ona  ponovo treba da bude udobna, sveža i da čuva naše zdravlje.

Prvo, zimske čizme i cipele dobro operite i očistite. U zavisnosti od materijala, namažite ih penom ili kremom koja će ih štiti tokom perioda kada se ne koriste. Posebno je važno dobro osušiti obuću, jer se u zatvorenim kutijama i kesama mogu pojaviti gljivice koje kasnije izazivaju probleme na stopalima.

Da li je moguće da zimska obuća koju u smeni godišnjih doba odlažete zadrži svežinu i lep miris? Predlažemo da napravite prirodne osveživače sa eteričnim uljima koji ne samo da će dugo zadržati prirodnu aromu, već će i svojim sastojcima sačuvati vaše omiljene čizme ili cipele.

Mešavine eteričnih ulja koje ćemo predložiti potrebno je da nanesete na pamučne krpice i ubacite ih obuću pre odlaganja.

Predlog 1:

Ulje livadske nane - 20 kapi
Ulje grejpfruta - 5 kapi
Ulje ruzmarina - 5 kapi

Predlog 2:

Ulje grejpfruta - 20 kapi
Ulje lavande - 5 kapi
Ulje bergamota - 5 kapi

Predlog 3:

Napravite kombinaciju mirisa eteričnih ulja po sopstvenoj želji.

Miris i svežna će zaista dugo trajatai, to su potvrdila iskustva dosadašnjih korisnika. Međutim, povremeno tokom toplih dana možete proveriti da li su se pamučne krpice osušile i po potrebi dodati nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.

Rezultati će sigurno biti odlični!

Возврат к списку