mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Kako napraviti prirodni piling za telo od sastojaka koji su pri ruci

Kako napraviti prirodni piling za telo od sastojaka koji su pri ruci

Piling za telo sa eteričnim uljima - izvrsno sredstvo za čišćenje i osvežavanje kože nakon zimskih dana. Veoma je važno da izaberete dobru bazu za piling, da bi tretman bio efikasan.

Preporučujemo da se opredelite za kokosovo ulje čiji sastojci pozitivno utiču na suvu i osetljivu kožu. Ovo ulje regeneriše epiderm, ublažava iritacije, a posebno je pogodno za negu ispucale kože na laktovima i petama.

Kokosovo ulje je moćan prirodni antioksidant, ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo pa je zbog toga veoma zastupljeni sastojak prirodnih kozmetičkih preparata.

Predlažemo nekoliko recepata za pravljenje prirodnih pilinga za telo sa kokosovim uljem pored koga možete koristiti kafu, šećer, ovsene pahuljice, čaj, med ili so - izbor je vaš.

Pre svega, potrebno je da pomešate suve sastojke koje ste izabrali za čišćenje kože.

Na primer: jednu kašiku kafe i jednu kašiku morske soli.

Zatim dodajte kašiku kokosovog ulja koje, ako želite, možete prethodno istopiti, mada često nema potrebe, jer je njegova tekstura dovoljno mekana pa će se vrlo brzo sjediniti sa ostalim sastojcima.

Važno je da smesu mutite drvenom ili plastičnom lopaticom.

Dodajte pet kapi eteričnog ulja po izboru koje će pored izvanrednog mirisa takođe i negovati vašu kožu.

Piling iskoristite neposredno nakon pravljenja tako što ćete ga kružnim pokretima utraljavati i masirati kožu. Već nakon prvog tretmana videćete rezultate - koža će biti nežnija, mekša i čista.
Ovo je takođe odličan način i da uklonite neželjeni celulit uz eterična ulja koja su predviđena baš za tu namenu.

U svakom slučaju, vreme je da svojoj koži priuštite pravo prolećno i prirodno osveženje. Uživajte!

Возврат к списку