mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Aromaterapija protiv nervoze i treme pred ispit

Aromaterapija protiv nervoze i treme pred ispit

Neki studenti misle da je noć pred ispit poslednja šansa da nešto nauče pa često budni provedu sate pored knjige, a ujutru umorni, nenaspavani i nervozni odlaze na fakultet. Ovo je česta greška, ali i uzrok treme i zbunjenosti na ispitima.

Fizički umor i iscrpljenost nisu baš od velike pomoći u toku ispita, zar ne?

Zato je naš savet da se opustite. Uradili ste sve što ste mogli nekoliko nedelja ili meseci pre ispita. Za jednu noć ne možete naučiti mnogo, ali zato dobar san i opuštanje mogu pomoći da se prisetite odgovora na pitanja pa čak i ako ste nešto pročitali samo jednom.

Uoči važnog ispita prijaće vam lagana šetnja, slušanje muzike, gledanje omiljene serije, a poseban užitak je opuštanje u aromatičnim kupkama.

Pošto znamo koliko je aromaterapija u svakodnevnom životu važna i blagotvorna, preporučujemo kombinacije eteričnih ulja koje su provereno efikasne za savladavanje nervoze i treme pre ispita.

Kombinacija #1

Grejpfrut - 8 kapi
Bergamot - 5 kapi
Lavanda - 5 kapi

Pomešajte ulja u tamnim staklenim bočicama i sipajte rastvor u vodu za kupanje koja ne sme biti vrela, već prilagođena temperaturi tela. Opustite se u ovoj aromatičnoj kupki dvadesetak minuta i primetićete razliku u raspoloženju i načinu razmišljanja.

Kombinacija #2

Lavanda - 5 kapi
Kamilica - 5 kapi
Geranijum - 3 kapi
Mandarina (ili narandža) - 5 kapi

Koristite u kupkama 4-5 kapi mešavine eteričnih ulja tokom perioda učenja, bićete smireniji i strpljiviji. Ova kombinacija preporučuje se i mlađim adolescentima koji su često opterećeni školskim obavezama i učenjem nekih zahtevnih predmeta.

Pored aromatičnih kupki, možete koristiti i mešavinu eteričnih ulja koju nanosite na vrat i zglobove kako biste savladali nervozu.

Predlog:
Kamilica - 2 kapi
Geranium - 6 kapi
Sandalovo drvo - 4 kapi
Limun - 3 kapi

Da se razumemo, aromaterapija nije zamena za znanje. Položiti ispite i zaslužiti dobre ocene možete samo vi i to vrednim i redovnim učenjem. Ali ako ikada dođe do nervoze, treme ili bilo kakve uzbuđenosti pred važan dan kada treba da pokažete znanje, slobodno probajte ove kombinacije eteričnih ulja. Primetićete rezultate posebnih aroma, ali i svog truda koji će se isplatiti.

Srećno!

Возврат к списку