mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Afrodizijaci - načini primene eteričnih ulja i aromatskih esencija

Afrodizijaci - načini primene eteričnih ulja i aromatskih esencija

Aromatski sastojci koji ulaze u sastav eteričnih ulja afrodizijaka mogu se unositi udisanjem ili masažom.

U zavisnosti od očekivanog efekta bira se i odgovarajući način kojim će eterična ulja dospeti u telo.

Za stvaranje intimne arome u prostoriji koristi se aroma lampa. Pored toga što u prostoriji stvara blagi miris, ova lampa pomaže i vizuelnoj percepciji, izgleda veoma romatnično. Plamen sveće sam po sebi stvara čarobnu atmosferu.

Dobra metoda aromatizacije vazduha u prostoriji je ozonizacija. Uzmite obični raspršivač, dodajte vodu i 3-5 kapi eteričnog ulja koje je pre toga pomešano sa polovinom čajne kašičice špiritusa i poprskajte sobu. Osim što ova metoda daje posebnu aromu, veoma je korisna u gradskim stranovima sa centralnim grejanjem gde je po pravilu vazduh suv sa česticama prašine i ustajao.

Možete aromatizovati i posteljinu tako što ćete u ormare staviti papirne salvete na koje ste kanuli nekoliko kapi nerastvorenog eteričnog ulja. Isparavajući, eterično ulje će prenositi svoju aromu na posteljinu.

Aromatične kupke

Naravno, predivno je kada zajedno ležite u toploj vodi u kadi koja vas opušta i obuzima čarobnim aromama. Ali takve kade ne postoje u svakoj kući, a gurkanje udvoje u standardnim proizvodima dizajnera sanitarija, da budemo iskreni, ne voli svako.

Kupanje "jedan po jedan" i "punjenje" seksualnom energijom takođe nije baš delotvorno, pošto to jednom partneru čekanje postane dosadno i raspoloženje opada. Bolje je da se kupate pola sata pre susreta (aroma na koži će se održati dugo) a za zajedničku primenu eteričnih ulja izaberite drugu metodu.

Aroma masaža

Vrhunac umetnosti erotskog preludijuma.

Aromatične esencije imaju posebna regenerišuća svojstva. Aroma erotskih eteričnih ulja ima veoma jako psihološko delovanje. Stoga ta ulja treba da se primenjuju veoma pažljivo i da se striktno poštuju navedena pravila i proporcije.

Aroma treba da bude blaga, jer u suprotnom može doći do psihičke napetosti.
Umesto željenog rezultata možete dobiti upravo obrnuti, pri čemu je jedan „neuspeh“ samo pola nesreće. Aromatski udar u centre recepcije može da kod partnera izazove nejasan strah pa čak i odvratnost.

Aromatski neuspeh na prvom susretu može u principu da prouzrokuje potpuni prekid odnosa.
Da ne biste rizikovali, pažljivo pratite kvalitet ulja.
U sastav veštačkih eterničnih ulja uvek ulaze hemijski sintentizovani sastojci, parfemi, sintetičke baze. Miris takvih ulja je oštar i primetno se razlikuje od analognih prirodnih mirisa.

Eterična ulja su veoma skupa i zbog toga uvek postoji iskušenje da se razrede hemijskim supstancama. Kupujte samo proverena ulja, jer šta ako zbog nekvalitetnog eteričnog ulja upropastite romantični susret?

Prilikom nanošenja na telo ne smete da koristite nerastvorena eterična ulja, čak ni 3 kapi koje su određene po receptu. Aroma treba da je prisutna svuda i da stvara auru, a ne da se, na primer, koncentriše samo iza ušiju ili samo na dlanove.

Prejak miris eteričnog ulja može samo da odbije, ali ne da očara i privuče.
Prilikom nanošenja na kožu eterična ulja i smese (aromatizacija, masaža) treba dodavati u bazu koju ste izabrali.
Idealni za erotske kombinacije su ulje badema, avokada, ulje koštica grožđa, jojoba.
Mogu se koristiti takođe prirodne kreme, ako u svom sastavu nemaju mineralna ulja koja ne dozvoljavaju eteričnim uljima da prodru u kožu.
Stoga, ne treba kao osnovu za masažu koristiti dečije ulje Johnson baby koje mnogi toliko koriste.

Uživajte u trenucima prepuštanja koje ste pre toga pažljivo pripremili i pobrinuli se da svi sastojci tokom uživanja budu prirodni i stvore nezaboravan osećaj.

Возврат к списку