mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Kako muškarci mogu koristiti eterična ulja - rušimo predrasude i prenosimo korisne savete

Kako muškarci mogu koristiti eterična ulja - rušimo predrasude i prenosimo korisne savete

Iz nekog razloga, kada su muškarci u pitanju, eterična ulja pominju se najčešće u svojstvu afrodizijaka. Međutim, verovali ili ne, mogućnost primene eteričnih ulja u životu muškaraca je velika i veoma zanimljiva.

Navešćemo neke načine primene i blagotvorna svojstva eteričnih ulja koja u velikoj meri pozitivno utiču na zdravlje, vitalnost i dobro psihičko stanje muškaraca.

Fizička aktivnost
Mnoga eterična ulja mogu biti od suštinskog značaja za ljude koji se bave sportom i redovnim fizikim aktivnostima. Ona se mogu koristiti tokom zagrevanja za vežbanje ili za opuštanje mišića nakon aktivnosti, kao i za prevenciju povreda i bolova u mišićima.
Na primer, eterično ulje nane daje energiju i podstiče snabdevanje tela kiseonikom.
Kada u vodu dodate eterično ulje limuna, telo će se brže hidrirati i osvežiti.
Određena eterična ulja rešavaju problem atletskog stopala ili gljivica sa kojim se mnogi suočavaju.

Meditacija i jačanje memorije
Aromaterapija se dugo koristi za meditaciju i ostvarivanje višeg duhovnog nivoa.
Eterična ulja jačaju koncentraciju, pažnju i memoriju. Za početak možete probati narandžu, bosiljak, korijander ili ruzmarin.
Ova ulja možete prskati u vazduhu, koristiti ih u aromalampi ili masirati stopala, ruke i glavu.

Mentalno zdravlje
Brojne naučne studije potvrdile su efikasnost eteričnih ulja u lečenju depresije, anksioznosti i poremećaja pažnje. Savremeni način života pretrpan je informacijama o događajima i stvarima koje često nisu od veliko značaja, ali utiču na raspoloženje i stanje svesti.
Za popravljanje opšteg psihičkog stanja i vraćanje ravnoteže mislima i osećanjima najbolje je koristiti eterična ulja citrusa, lavande, bosiljka ili nane.

Posao
Karijera i uspeh na poslu veoma su važni velikom broju ljudi. Baš zbog toga muškarci često rade prekovremeno, vikendom ili praznicima, što može dovesti do fizičke i menatlne iscrpljenosti, razdražljivosti, hroničnog umora i čestih glavobolja. Ukoliko se iz života ne izbace loše navike kao što su pušenje, konzumiranje alkohola ili loša ishrana, zdravlje može biti značajno narušeno.
Aromaterapija zaista može ublažiti posledice stresa i poboljšati zdravstveno stanje. Pokušajte da koristite eterična ulja lavande, ruzmarina ili grejpfruta i primetićete pozitivne promene.

Eterična ulja takođe mogu rešiti problem gubitka kose. Na primer, mešavina eteričnih ulja ruzmarina, lavande i himalajskog kedra sa uljem jojobe ili uljem semenki grožđa osnova je za pospešivanje rasta kose.

Botanikus kozmetika nudi vam mogućnost da poručite najdelotvornija i kvalitetna eterična ulja koja će zaista doneti pozitivne promene u vaš život.

Возврат к списку