mail@botanikus.rs
Naručite poziv
Prirodni proizvodi za negu kose - zdravlje koje traje i sjaj koji privlači poglede

Prirodni proizvodi za negu kose - zdravlje koje traje i sjaj koji privlači poglede

Sve veći broj ljudi danas bira prirodne proizvode za negu kose koji ne sadrže veštačke silikone, parabene, agresivne supstance za čišćenje i sintetičke konzervanse.
Potrudićemo se da vam u ovom tekstu objasnimo u čemu je razlika između šampona od prirodnih sastojaka i onih koji sadrže veštačke supstance; koje su prednosti korišćenja prirodne kozmetike i kako da na lak način promenite svoje navike u izboru proizvoda za negu kose.

Kada pređete na korišćenje prirodnih šampona i balzama, primetićete da vaša kosa vremenom postaje gušća, da brže raste, ređe puca i lakše se oblikuje. Boja kose izgleda drugačije i zadržava se duže, vrhovi više nisu beživotni i suvi, a peruti je sve manje.
Dakle, što duže koristite prirodne šampone, bićete zadovoljniji i kosa će postajati zdravija.

Ukoliko želite zdravu kosu, evo objašnjena koje supstance u proizvodima za negu treba da izbegavate:

Silikoni - često se koriste da kosi daju sjaj i olakšaju raščešljavanje. Međutim, oni zdrav izgled kosi daju samo na prvi pogled. U suštini, silikoni prekrivaju dlaku neprobojnim filmom, tako da ona vremenom postaje otporna na bilo koju vrstu nege i bilo kakve hranljive materije.
Nedostaci korišćenja silikona prevazilaze prednosti. Zbog toga što se ne rastvaraju u vodi, menja se struktura dlake koja dovodi do sušenja ili gubitka kose.

Parabeni - hemijske supstance koje se u kozmetici koriste kao konzervansi. Međutim, nedavna istraživanja pokazala su da su parabeni izuzetno štetni za negu tela i kose, a postoji mogućnost i da su kancerogeni.

Sulfati - sadrže ih mnogi tradicionalni šamponi. Međutim, sulfati su sastojci deterdženata za agresivno čišćenje, tako da za kožu glave mogu biti izuzetno štetni.

Na bočicama nekih hemijskih šampona možda nećete pronaći konkretne nazive koje smo naveli, ali obratite pažnju na to da u suštini svaka supstanca koja se ne rastvara u vodi nije dobra za kosu.

Pravi prirodni šamponi zaista ne iazazivaju negativna dejstva. Nežno čiste kosu i kožu glave od prljavštine koja se nakuplja pod uticajem spoljašnjih faktora.
Za kompletno dejstvo najbolje je da nakon svakog pranja kose koristite i prirodni balzam.

Važno je samo da tokom upotrebe prirodnih preparata za negu kose budete strpljivi i ne donosite zaključke nakon prvog pranja. Ako ste dugo koristili šampone sa veštačkim supstancama, navikli ste da primetite promenu nakon prvog pranja, ali sada znate da to nije baš bilo najbolje rešenje za zdravu kosu.

Kosa će polaziti kroz period detoksikacije otprilike tri nedelje, a nakon toga primetićete volumen, sjaj i zdrav izgled koji će trajati.
Botanikus šamponi i balzami potpuno su bezbedni za korišćenje. Ne sadrže sulfate, silikone i veštačke mirise. Eterična ulja daju dodatnu aromu i posebno svojstvo našim pamponima pa slobodno možete probati da svojoj kosi poklonite kvalitetne sastojke iz prirode koji obezbeđuju jedinstven osećaj sigurnosti i zdravlja.

Возврат к списку